Que Visitar?

Parc Natural del Cadí-Moixeró
Hom pot fer excursions i itineraris pels voltants del municipi de Castellar de n’Hug de gran bellesa paisatgística i de gran riquesa faunística i vegetal, part del  terme es dins del Parc Natural del Cadí-Moixeró.

Sant Vicenç de Rus
Sant Vicenç de Rus, va ser un nucli de població que esdevingué barriada de Castellar de n’Hug a partir d’una antiga parròquia dedicada a Sant Vicenç

Sant Joan de Cornudell
Esglesiola pertanyent al romànic pirinenc (segle IX) es troba situada dalt d’un turonet
 
Monument al gos d’atura català.
Escultora realitzada per Emili Armengou, en motiu d’homenatge al gos d’atura català
 
Museu del Pastor
Recull d’informació sobre el passat, present i futur del pastor; i un conjunt d’objectes del passat utilitzats per l’home de muntanya per la subsistència: estris, guarniments pels animals, utensilis de pastors,...
 
Tren del ciment
Es tracta d’una línia que històricament unia l’antiga fàbrica de ciment Aslant de Castellar de n’Hug amb Guardiola de Berguedà, des d’on partia la línia del ferrocarril de via estreta cap a Berga i Manresa.
 
Audiovisual “El Llobregat un riu amic”
L’audiovisual “El Llobregat un riu amic”, és un recorregut des del delta, al Prat de Llobregat, fins a les Fonts, a Castellar de n’Hug. Forma part d’un projecte entre l’Ajuntament de Castellar de n’Hug i l’empresa pública ATLL, per donar a conèixer el riu i les seves sensibilitats.
 
Fonts del Llobregat
Un cop visitat el poble, es pot anar a veure les Fonts del Llobregat, naixement d’un dels rius més importants de Catalunya. S’hi pot arribar amb automòbil, encara que és recomanable anar-hi a peu pel camí marcat que surt del poble, on hi anirà trobant indicacions de vegetació i fauna de la zona.
 
Santa Maria de n'Hug
L’església parroquial de Santa Maria, del segle XI, és d’estil romànic. Tot i que ha sofert algunes reformes al llarg dels anys.
 
Museu del ciment ASLAND
A finals del segle XIX, el comte Güell, mecenes de l'arquitecte Antoni Gaudí, va encarregar la construcció de la que seria la primera fàbrica de ciment pòrtland a Catalunya. La va fer construir a la zona del Clot del Moro del municipi de Castellar de n'Hug, per aprofitar la pedra calcària de l'indret.
 
Santuari de Montgrony
 
Jardins Artigues